Voorzieningen en begeleiding

Een inspirerende campus

Het Lucas Faydherbe-gebouw van campus Mechelen is een avontuurlijk en stimulerend complex, dat nauw aansluit bij het pedagogisch concept van open onderwijs. Dit voorbeeld van interieurvormgeving werd ontworpen door Donald Delwaide en Dirk De Kinder, beiden oud-student van de opleiding.

Het is een inspirerende plek op maat van creatieve koppen die aanzet om ‘out of the box’ te denken. Alles vloeit er in elkaar over: ateliers, expo-ruimten, computercellen, realisatiecellen (lassen, timmeren enz.), cafetaria, binnentuin enz.

Denken, overleggen en doen

Je wordt intensief begeleid door een enthousiast team dat met beide voeten in de praktijk staat: architecten, interieur- en meubelontwerpers, productontwikkelaars, beeldend vormgevers enz. Het laagdrempelige contact met je lectoren stimuleert je creativiteit. Om je vakkennis aan te scherpen bezoek je bedrijven, ateliers en tentoonstellingen en volg je gastcolleges bij vakspecialisten.

Creatief realisme

We stimuleren je creativiteit. Maar tegelijkertijd streven we naar een hoge realiteitswaarde: je ontwerpen moeten een technische en budgettaire toets kunnen doorstaan. Vaak werk je immers al voor reële opdrachtgevers. Aan het einde van je opleiding slaag je erin om een goed evenwicht te bereiken tussen creatie, techniek en klantgerichtheid. Veel van onze studenten vallen dan ook in de prijzen in binnen- en buitenland.

Een hart voor ecologie

De opleiding draagt milieuvriendelijk en duurzaam ontwerpen hoog in het vaandel. Als ontwerper heb je immers heel wat ‘in de pap te brokken’ op het vlak van ecodesign: jij bent het die beslist welk en hoeveel materiaal zal gebruikt worden, of het ontwerp of delen ervan kunnen gerecycleerd worden, hoe je het afval tot een minimum beperkt enz. Zo kun je mee het verschil maken!

Studentenvoorzieningen

Studeren is meer dan met je neus in de boeken te zitten. Bij de dienst Studentenvoorzieningen kan je terecht voor alles wat niet met je opleiding zelf te maken heeft.

Ontdek alle voorzieningen

Op elke campus een bib!

Thomas More heeft een moderne bibliotheek op elke campus. Je vindt er boeken, algemene tijdschriften, kranten, vakliteratuur, diverse audiovisuele middelen en digitale informatiebronnen.

Ga naar de website van de bib

Studeren op maat

Anderstalig? Topsporter? Kunstenaar? Functiebeperking? Student-ondernemer? Welke reden je ook hebt, klik hier en kom te weten wat Thomas More voor jou kan doen.

Lees meer