Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodInterieurvormgeving

Interieurvormgeving

Contact

Interieurvormgeving

Professionele Bachelor

Infoavond 6 september - infosessies:

IV-BASISopleiding: 19u00

IV-OHO opleiding (werkstudenten): 19u30 

NIEUW! Engelstalig programma - Nieuwsgierig? Klik hier

Jij, onze ideale student?

Jij bent te creatief om op de schoolbanken te zitten…

Wil je ontwerpen en val je in slaap van op schoolbanken te luisteren naar lessen die je liever met je handen uitprobeert? In onze Bachelor Interieurvormgeving kun je jouw creativiteit botvieren op een realistische en marktgerichte manier!

Uniek aan onze opleiding is de sterke focus op de praktijk: je leert écht al doende, in praktijkateliers waar mentoren je persoonlijk begeleiden. Interieurvormgevers, meubelontwerper, (interieur)architecten, grafici, productontwikkelaars, kunsthistorici, filosofen ... stuk voor stuk kraks in hun vakgebied.

Je hebt nog nooit een ontwerp getekend? Geen probleem. We beginnen van nul, niet je vooropleiding maar je motivatie vinden we belangrijk.
Als student interieurvormgeving kun je verschillende kanten op. Zin om concepten uit te denken voor interieurs? Of mik je met je technisch talent eerder op perfecte uitvoering en detaillering? Wil je het nieuwste meubel ontwerpen? Of de mogelijkheden van service design verkennen? Aan jou de keuze.

Je opleiding, voor elk wat wils

Van ‘one size fits all’ tot ‘custom made’…

In de eerste twee jaren leggen we een stevig fundament. We weken je los uit vastgeroeste gewoontes en leren je ‘outside the box’ ontwerpen: creatief, innovatief en technisch uitvoerbaar. We hechten veel belang aan duurzaam ontwerpen, met minder grondstoffen en energie. Daarnaast leren we je ondernemen, omdat de toekomst aan creatieve, zelfstandige durvers is .

In je laatste jaar werk je via diverse praktijkstudio’s en keuzevakken aan een bachelorproef op maat van jouw interesses. Je kunt je keuzetraject inkleuren met een focus op meubel, concept, uitvoering, detail of service design. Een stage van minstens 24 dagen en/of een semester in het buitenland maken het geheel compleet.

Of je kan kiezen voor de variant in werkplekleren. Dan kan je zelfs een volledig jaar meedraaien op een ontwerpbureau. Alle competenties die een interieurvormgever hoort te hebben, leer je op de werkvloer zelf .

Tot slot kan je je volledige afstudeerjaar in het Engels volgen .

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kan je kennis en ervaringen uitbreiden via Faydherbe Academie. Onder deze noemer organiseren we studieuitstappen, reizen, lezingen, workshops, samenwerkingen met bedrijven en véél meer. Bovendien kan je in ons werkhuis terecht voor ondersteuning bij de uitvoering van je maquettes en prototypes. Voor extra begeleiding buiten de lessen, in verband met materiaal en constructie, of voor ondersteuning bij je presentaties kan je dan weer terecht in What’s_On .

Je plek

Een hypercreatieve campus…

Campus Lucas Faydherbe in Mechelen is een stimulerend complex van grote en lichte ateliers. In ons werkhuis vind je de hipste tools: 3D-printers, lasercutters, paneelzaagmachines… Uniek is de hartelijke, gezellige sfeer op de campus. Niemand is een nummer en er zijn geen drempels tussen lectoren en studenten.
De campus is centraal gelegen en uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Alles wat je nodigt hebt ligt binnen handbereik: unieke plekjes, studentencafés, gezellige terrasjes, creatieve initiatieven. Je deelt de stad met meer dan 6.000 andere studenten.

Lucas Faydherbe, geboren in Mechelen in 1617 was beeldhouwer en architect. Als leerling en later vriend van Rubens maakte hij monumentaal beeldhouwwerk. Als architect werd hij bekend door de bouw van verschillende kerken. Onze campus in Mechelen werd naar hem genoemd.

Afstuderen in het Engels ?

English Bachelor Interior Design-Studio Interior & Service Design

Would you like to graduate in English? That’ s possible in this English-language variant of stage 3 (60 credits). All the information you can find on this webpage.

Don't hesitate to contact nansi.vangeetsom@thomasmore.be if you have more questions about this English programme.

Studeren wanneer het je best past...

Studeren in Open Hoger Onderwijs (OHO)

Je hoeft niet voltijds te studeren om je bachelordiploma Interieurvormgeving te halen. Meer info vind je hier.

 

Voor elk wat wils...

Omdat we willen werken op maat van jouw talenten en interesses, kan je in je afstudeerjaar kiezen uit verschillende keuzetrajecten. Telkens werk je met realistische opdrachten, vaak voorgesteld en geëvalueerd door het werkveld zelf.

Interieur en ArchitectuurInterieur en ConceptInterieur en DetailInterieur en MeubelInterieur en Service designWerkpleklerenEnglish programme - Interior and Service Design

...en wanneer het je best past

Je hoeft niet voltijds te studeren om je diploma interieurvormgeving te halen.

Lees meer

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je binnenkort op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Belevingsdagen

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.