Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodInformatiemanagement en MultimediaInformation Management & Security (IMS)

Information Management & Security (IMS)

Contact

Campus Mechelen De Vest
Hilde Revyn
Opleidingsmanager
hilde.revyn@thomasmore.be
015/36.92.07

Campus Mechelen De Vest
Anneliese Messens
Studietrajectbegeleider
anneliese.messens@thomasmore.be

Information Management & Security (IMS)

Traject van de Bachelor Informatiemanagement en Multimedia

Data is Big Business

Van de grote multinationals tot de innovatieve start-up's, wie zaken wil doen in deze globale wereld heeft nood aan informatie. Nu dat data permanent en onbeperkt toegankelijk is, spelen data-wizards een belangrijke en essentiële rol bij de meer succesvolle ondernemingen. Zij genieten dan ook grote aanzien en hebben heel wat doorgroeimogelijkheden.

Het nieuwe en in Vlaanderen unieke keuzetraject Information Management & Security combineert het beste van twee werelden: business en technologie. De nadruk ligt daarbij op een beter en efficiënter beheer van data in een businessomgeving met behulp van informatica. Jij wordt de informatiespecialist die een schat aan ‘geraffineerde’ informatie uit (Big) Data haalt. En daarvoor hoef je zeker geen computerfreak te zijn.

Om beter op maat van jouw talenten en interesses te kunnen werken, kan je uit kiezen uit 2 verschillende keuzetrajecten: Datamanager en Cyber Security Expert.

Toekomstgerichte carrière 

Meer dan ooit worden we, onder andere via Facebook en Twitter, overspoeld door allerhande digitale gegevens of data. Voor bedrijven zijn deze data van groot strategisch belang. Hoe selecteren ze uit de grote hoeveelheid beschikbare data de interessante informatie? Wat met de privacy en de beveiliging ervan? Data correct analyseren, efficiënt en veilig beheren en helder rapporteren wordt alsmaar belangrijker. Daarom gaan bedrijven steeds vaker op zoek naar informatiemanagers, die hen helpen om uit de overvloed van data correcte, duidelijke en winstgevende informatie te filteren. Daardoor ontstaan er ook heel wat nieuwe jobs in allerlei sectoren. Als informatiemanager zijn je vooruitzichten op een succesvolle carrière prima. 

Praktijkgericht

Praktijk vormt de rode draad doorheen de opleiding. Met hands-on projectwerk, innovation labs, casestudies en deelnames aan congressen word je continu ondergedompeld in het echte bedrijfsleven. Bedrijven zijn op zoek naar mensen die met de mogelijkheden van ICT grootse dingen willen realiseren. Zo bouw je in het eerste jaar aan een eigen community onder de naam WannaGoData? en word je in ‘Design Lab’ in het tweede jaar uitgedaagd om op een creatieve en praktische manier te ontdekken hoe je bijvoorbeeld met een Google watch of andere technologie de business kan boosten. 

In het 3de jaar sluit je dit keuzetraject af met een volledig semester stage. Onze studenten lopen tijdens hun 3de jaar stage bij bedrijven als Telenet, ING, Deloitte, KBC, Cronos, Keyrus, Proximus, Delta Lloyd, … 

Zeker van je toekomst 

Business analist, cyber security consultant, marketingtechnoloog, … In de snel veranderende wereld van Big Data veranderen jobs voortdurend van naam, maar met een diploma Informatiemanagement op zak ben je een gegeerde professional. Bedrijven zijn immers druk op zoek naar specialisten die uit grote hoeveelheden data winst kunnen genereren. Hierbij kan je in allerlei functies terechtkomen, van technisch tot commercieel, met enorm veel doorgroeimogelijkheden. Bovendien zijn gespecialiseerde ICT-functies nog steeds een knelpuntberoep. Het is dan ook geen wonder dat laatstejaarsstudenten vaak een job vinden, nog voor ze zijn afgestudeerd! 

Wout Vandegaer, DC Manager Deloitte Consulting LLP:

“Projectgeoriënteerd werken, straffe docenten met jarenlange praktijkervaring en een no-nonsenseaanpak, dát maakte het verschil. Door de unieke combinatie van softskills en IT is Informatiemanagement en Multimedia een opleiding die echt telt op de arbeidsmarkt.” 

Voor elk wat wils...

Binnen het keuzetraject Information Management & Security kan je kiezen uit twee opties. Je kiest reeds vanaf de start van het eerste jaar. Na het eerste semester kan je nog wel veranderen. De gemeenschappelijke vakken neem je dan over, de andere vakken kan je inruilen voor keuzevakken van het andere traject.

Cyber Security ExpertDatamanager

Nieuws

Contact

Campus Mechelen De Vest
Hilde Revyn
Opleidingsmanager
hilde.revyn@thomasmore.be
015/36.92.07

Campus Mechelen De Vest
Anneliese Messens
Studietrajectbegeleider
anneliese.messens@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.