Contact

Campus Mechelen De Vest
Hans Tubbax
Opleidingsmanager
hans.tubbax@thomasmore.be
015 36 91 68

Campus Mechelen De Vest
Anneliese Messens
Studietrajectbegeleider
anneliese.messens@thomasmore.be

Secundaire scholen: download hier het Big data-lespakket

Information Management & Security (IMS)

Traject van de Bachelor Informatiemanagement en Multimedia

Data is Big Business

Van de grote multinationals tot de innovatieve start-up's, wie zaken wil doen in deze globale wereld heeft nood aan informatie. Nu dat data permanent en onbeperkt toegankelijk is, spelen data-wizards een belangrijke en essentiële rol bij de meer succesvolle ondernemingen. Zij genieten dan ook grote aanzien en hebben heel wat doorgroeimogelijkheden.

Het nieuwe en in Vlaanderen unieke keuzetraject Information Management & Security combineert het beste van twee werelden: business en technologie. De nadruk ligt daarbij op een beter en efficiënter beheer van data in een businessomgeving met behulp van informatica. Jij wordt de informatiespecialist die een schat aan ‘geraffineerde’ informatie uit (Big) Data haalt. En daarvoor hoef je zeker geen computerfreak te zijn.

Om beter op maat van jouw talenten en interesses te kunnen werken, kan je uit kiezen uit 2 verschillende keuzetrajecten: Datamanager en Cyber Security Expert.

Toekomstgerichte carrière 

Meer dan ooit worden we, onder andere via Facebook en Twitter, overspoeld door allerhande digitale gegevens of data. Voor bedrijven zijn deze data van groot strategisch belang. Hoe selecteren ze uit de grote hoeveelheid beschikbare data de interessante informatie? Wat met de privacy en de beveiliging ervan? Data correct analyseren, efficiënt en veilig beheren en helder rapporteren wordt alsmaar belangrijker. Daarom gaan bedrijven steeds vaker op zoek naar informatiemanagers, die hen helpen om uit de overvloed van data correcte, duidelijke en winstgevende informatie te filteren. Daardoor ontstaan er ook heel wat nieuwe jobs in allerlei sectoren. Als informatiemanager zijn je vooruitzichten op een succesvolle carrière prima. 

Praktijkgericht

Praktijk vormt de rode draad doorheen de opleiding. Met hands-on projectwerk, innovation labs, casestudies en deelnames aan congressen word je continu ondergedompeld in het echte bedrijfsleven. Bedrijven zijn op zoek naar mensen die met de mogelijkheden van ICT grootse dingen willen realiseren. Zo bouw je in het eerste jaar aan een eigen community onder de naam WannaGoData? en word je in ‘Design Lab’ in het tweede jaar uitgedaagd om op een creatieve en praktische manier te ontdekken hoe je bijvoorbeeld met een Google watch of andere technologie de business kan boosten. 

In het 3de jaar sluit je dit keuzetraject af met een volledig semester stage. Onze studenten lopen tijdens hun 3de jaar stage bij bedrijven als Telenet, ING, Deloitte, KBC, Cronos, Keyrus, Proximus, Delta Lloyd, … 

Zeker van je toekomst 

Business analist, cyber security consultant, marketingtechnoloog, … In de snel veranderende wereld van Big Data veranderen jobs voortdurend van naam, maar met een diploma Informatiemanagement op zak ben je een gegeerde professional. Bedrijven zijn immers druk op zoek naar specialisten die uit grote hoeveelheden data winst kunnen genereren. Hierbij kan je in allerlei functies terechtkomen, van technisch tot commercieel, met enorm veel doorgroeimogelijkheden. Bovendien zijn gespecialiseerde ICT-functies nog steeds een knelpuntberoep. Het is dan ook geen wonder dat laatstejaarsstudenten vaak een job vinden, nog voor ze zijn afgestudeerd! 

Wout Vandegaer, DC Manager Deloitte Consulting LLP:

“Projectgeoriënteerd werken, straffe docenten met jarenlange praktijkervaring en een no-nonsenseaanpak, dát maakte het verschil. Door de unieke combinatie van softskills en IT is Informatiemanagement en Multimedia een opleiding die echt telt op de arbeidsmarkt.” 

Voor elk wat wils...

Binnen het keuzetraject Information Management & Security kan je kiezen uit twee opties. Je kiest reeds vanaf de start van het eerste jaar. Na het eerste semester kan je nog wel veranderen. De gemeenschappelijke vakken neem je dan over, de andere vakken kan je inruilen voor keuzevakken van het andere traject.

Cyber Security ExpertDatamanager

Nieuws

Contact

Campus Mechelen De Vest
Hans Tubbax
Opleidingsmanager
hans.tubbax@thomasmore.be
015 36 91 68

Campus Mechelen De Vest
Anneliese Messens
Studietrajectbegeleider
anneliese.messens@thomasmore.be

Secundaire scholen: download hier het Big data-lespakket