Datamanager

Datamanager is een specialisatie uit het keuzetraject Information Management & Security (IMS) van de opleiding Informatiemanagement en Multimedia (IM)

Een voorbeeld. Misschien kocht je al eens iets online bij Amazon, Zalando of soortgelijke bedrijven. Na je aankoop kreeg je een mail met aanbiedingen die je ook interessant vindt, alsof het bedrijf jouw smaak persoonlijk kent... Dat heet ‘Data Crunching’: op basis van het vergelijken van ruwe data weten bedrijven wat jij wil en wat hen winst oplevert...

Als ‘Big Data Cruncher’ mix je bedrijfsgegevens tot overzichtelijke informatie en presenteer je deze op een heldere manier.

  • Als business information manager bouw je samen met de meer technische onderlegde database administrator aan de fundamenten voor beleidsbeslissingen.
  • Als business intelligence consultant bouw je op deze fundamenten de nodige informatiedashboards en rapporten.

Nick Van de Bosch – Service Delivery Consultant @ LACO

Meteen na mijn studie ben ik gestart bij het consultancybedrijf LACO Information Services. Ik ben nu dagelijks bezig met de verschillende Business Intelligence & Data Warehousing tools van SAS.

Je toekomst

Bedrijven zijn druk op zoek naar specialisten die uit grote hoeveelheden data winst kunnen genereren. Hierbij kan je in allerlei functies terechtkomen, van technisch tot commercieel, met enorm veel doorgroeimogelijkheden. Bovendien zijn gespecialiseerde ICT-functies nog steeds een knelpuntberoep. Het is dan ook geen wonder dat laatstejaarsstudenten vaak een job vinden, nog voor ze zijn afgestudeerd! 

Terug naar keuzetraject Information Management & Security (IMS) van de opleiding Informatiemanagement en Multimedia (IM)