Cyber Security Expert

Cyber Security Expert is een specialisatie uit het keuzetraject van Information Management & Security (IMS) van de opleiding Informatiemanagement en Multimedia (IM)

Een voorbeeld. Misschien kreeg je al eens een mail van een zogenaamde ‘bank’ die naar je paswoord polste. Of misschien googelde je al eens je eigen naam en kwam je terecht bij een facebookfoto waarin iemand je tagde en die je liever niet met de hele wereld deelt. Misschien behoor je zelfs tot de pechvogels wiens persoonlijke gegevens gehackt zijn door op Sony Playstation te spelen.

Phishing, hacking... Ervoor zorgen dat data en informatie niet in verkeerde handen terechtkomen, is een hot issue. Als ‘Cyber Security Expert’ ben je een expert in informatieveiligheid en gegevensbescherming. Je weet alles over ICT security en privacy. Je kent de risico’s, brieft ze door naar beleidsmakers en implementeert noodzakelijke maatregelen.

Dries Mertens – Business Consultant Security @ NextiraOne

Ik help mijn klanten om hun beveiligingsbehoeften in kaart te brengen. Ik tracht de juiste technische oplossing aan te bieden, rekening houdend met de werkelijke risico’s en de laatste trends op het vlak van cybercriminaliteit.

Je toekomst

In onze huidige economie gebeurt er enorm veel op een digitale manier. Bedrijven willen hun gegevens en informatie dan ook zo goed mogelijk beschermen, iets waar jij hen als Cyber Security Expert bij zal helpen. Je bent dus zeer gegeerd op de arbeidsmarkt en komt terecht in de meest uiteenlopende sectoren. 

Terug naar keuzetraject Information Management & Security (IMS) van de opleiding Informatiemanagement en Multimedia (IM)