Bring your own device - BYOD

Met BYOD-Bring your own device heb je altijd en overal toegang tot het digitale leermateriaal, weblectures en de bronnen die je nodig hebt. Ook allerlei vormen van binnen- en buitenschoolse interactie worden zo gestimuleerd. Tijdens werkcolleges, ateliers en projectwerk werk je aan praktijkgerichte opdrachten, tijdens de hoorcolleges volg je op een interactieve manier de lessen mee op je eigen computer, je hebt altijd en overal je documenten en cursursmateriaal ter beschikking, samenwerken met je medestudenten en docenten verloopt elektronisch.

Via het draadloze netwerk kan je jouw leerstof raadplegen op het elektronische leerplatform Toledo, kan je vaksoftware raadplegen, de nodige opzoekingen doen op het internet tijdens de lessen, gebruik maken van de elektronische diensten van de school, mailen naar je docenten en medestudenten, opdrachten inleveren, ...

Welke laptop koop je nu het beste?

  • Processor: 2 cores volstaan. Hoe hoger de snelheid hoe beter. Best boven 2.5 GHz
  • Intern geheugen: 4 GB is meer dan voldoende. Een uitbreiding naar 8GB intern geheugen is geen weggegooid geld 
  • Schijf: Een klassieke harde schijf volstaat.  500 GB of meer.  Wel aan te raden is één of ander automatisch (cloud) backup systeem te hebben. "mijn schijf is gecrasht" is geen geldig excuus op school, zorg er voor dat je nooit al je werk verliest als er iets misgaat met je laptop. 
  • Scherm:  Hou rekening met het dagelijks transport. 17 inch gaat minder makkelijk in een boekentas. Anderzijds is een groot scherm wel handig en hebben deze laptops meestal ook een numpad. 

Software

Voor heel wat software kun je ook studenten kortingen krijgen. Vaak kun je dat rechtstreeks bij de firma's krijgen. Af en toe kan dat ook via speciale akties die via de school lopen. Zo kunnen studenten vanaf oktober 2014 een gratis office licentie verkrijgen. Studenten die een nieuwe laptop kopen, raden we dan ook aan die tijd te overbruggen met open office of met een proeflicentie.