Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodErgotherapie

Ergotherapie

Contact

Campus Geel
Koen Geenen
Opleidingsmanager
koen.geenen@thomasmore.be

Ergotherapie

Professionele Bachelor

Als je kiest voor ergotherapie dan engageer je je om mensen te helpen die problemen ervaren bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten door een tijdelijke of blijvende beperking. Je zoekt op een creatieve manier mee naar oplossingen en therapieën met als doel het verbeteren van hun levenskwaliteit. Als ergotherapeut werk je met alle leeftijdsgroepen in verschillende omgevingen zoals scholen, gezondheidsinstellingen, thuissituaties en werkomgevingen.

Ergotherapeuten richten zich niet op de zorg op zich, maar op het concrete leven zelf en zijn daardoor een zeer unieke discipline in de gezondheidszorg. Ze moeten creatief kunnen redeneren en handelen, vlot kunnen communiceren en positief assertief zijn. Bovendien is het  enthousiasme dat ze uitstralen onontbeerlijk om cliënten te motiveren en professioneel te begeleiden.

Onze professionele bachelor in de ergotherapie stoomt je klaar voor deze uitdagende job dankzij een toekomstgericht opleidingsprogramma dat wetenschappelijke inzichten en praktische vaardigheden evenwichtig combineert. Daarnaast biedt deze opleiding ruimte om je te begeleiden in je persoonlijk groeiproces.

Wie afstudeert aan onze bachelor in de Ergotherapie, komt persoonlijk rijker uit de opleiding. Je hebt reeds veel ervaring door stages en projecten met maximale betrokkenheid van het werkveld. Hierdoor vind je makkelijk je weg in het professionele leven en kan je vlot inspelen op de nieuwe ontwikkelingen binnen de ergotherapie of je verder bekwamen in een vervolgopleiding.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Koen Geenen
Opleidingsmanager
koen.geenen@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.