Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodErgotherapie

Ergotherapie

Contact

Campus Geel
Koen Geenen
Opleidingsmanager
koen.geenen@thomasmore.be

Ergotherapie

Professionele Bachelor

Als je kiest voor ergotherapie dan engageer je je om mensen te helpen die problemen ervaren bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten door een tijdelijke of blijvende beperking. Je zoekt op een creatieve manier mee naar oplossingen en therapieën met als doel het verbeteren van hun levenskwaliteit. Als ergotherapeut werk je met alle leeftijdsgroepen in verschillende omgevingen zoals scholen, gezondheidsinstellingen, thuissituaties en werkomgevingen.

Ergotherapeuten richten zich niet op de zorg op zich, maar op het concrete leven zelf en zijn daardoor een zeer unieke discipline in de gezondheidszorg. Ze moeten creatief kunnen redeneren en handelen, vlot kunnen communiceren en positief assertief zijn. Bovendien is het  enthousiasme dat ze uitstralen onontbeerlijk om cliënten te motiveren en professioneel te begeleiden.

Onze professionele bachelor in de ergotherapie stoomt je klaar voor deze uitdagende job dankzij een toekomstgericht opleidingsprogramma dat wetenschappelijke inzichten en praktische vaardigheden evenwichtig combineert. Daarnaast biedt deze opleiding ruimte om je te begeleiden in je persoonlijk groeiproces.

Wie afstudeert aan onze bachelor in de Ergotherapie, komt persoonlijk rijker uit de opleiding. Je hebt reeds veel ervaring door stages en projecten met maximale betrokkenheid van het werkveld. Hierdoor vind je makkelijk je weg in het professionele leven en kan je vlot inspelen op de nieuwe ontwikkelingen binnen de ergotherapie of je verder bekwamen in een vervolgopleiding.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Koen Geenen
Opleidingsmanager
koen.geenen@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!