Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodElektromechanicaProcesautomatisering

Procesautomatisering

Contact

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Procesautomatisering

Afstudeerrichting van de Bachelor Elektromechanica

De kern van de afstudeerrichting Procesautomatisering is het meten en regelen van allerlei fysische grootheden zoals druk, debiet en temperatuur. Belangrijk daarbij zijn ook de verwerking, de visualisatie en de opslag van deze meetgegevens. Ook de dataoverdracht zelf staat centraal: van de klassieke analoge signalen tot de modernste bussystemen en webgebaseerde communicatie. Je bent specialist in het automatiseren en optimaliseren van installaties met behulp van de PLC.

Je wordt projectverantwoordelijke voor meet- en regelsystemen bij een continu proces. Je ontwerpt, installeert en onderhoudt de sturing van automatische installaties. Als PLC-programmeur bedenk je de sturing van processen of installaties. Bij een job als analist doe je procesmetingen via pc en analyseer je de meetgegevens ervan. Toepassingen van procesautomatisering vinden we onderandere in de chemische, petrochemische, farmaceutische en voedingsindustrie.

 

Maarten Hendrickx, 2012
"Ik wou als programmeur in de machinebouw gaan werken en dus koos voor Procesautomatisering. Nu gebruik ik de basis elektromechanica uit de opleiding en alles wat te maken heeft met motion control.
Als hoofdontwerper overleg ik met klanten, voornamelijk uit de voedingsindustrie. Daarna ontwerp en installeer ik in team verpakkingsmachines en toevoersystemen in 3D. Daarbij komen naast een goede technische kennis ook talenkennis, wat economische achtergrond en vaardigheden zoals leidinggeven van pas."

Nieuws

Contact

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!