Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodElektromechanicaProcesautomatisering

Procesautomatisering

Contact

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Procesautomatisering

Afstudeerrichting van de Bachelor Elektromechanica

De kern van de afstudeerrichting Procesautomatisering is het meten en regelen van allerlei fysische grootheden zoals druk, debiet en temperatuur. Belangrijk daarbij zijn ook de verwerking, de visualisatie en de opslag van deze meetgegevens. Ook de dataoverdracht zelf staat centraal: van de klassieke analoge signalen tot de modernste bussystemen en webgebaseerde communicatie. Je bent specialist in het automatiseren en optimaliseren van installaties met behulp van de PLC.

Je wordt projectverantwoordelijke voor meet- en regelsystemen bij een continu proces. Je ontwerpt, installeert en onderhoudt de sturing van automatische installaties. Als PLC-programmeur bedenk je de sturing van processen of installaties. Bij een job als analist doe je procesmetingen via pc en analyseer je de meetgegevens ervan. Toepassingen van procesautomatisering vinden we onderandere in de chemische, petrochemische, farmaceutische en voedingsindustrie.

 

Maarten Hendrickx, 2012
"Ik wou als programmeur in de machinebouw gaan werken en dus koos voor Procesautomatisering. Nu gebruik ik de basis elektromechanica uit de opleiding en alles wat te maken heeft met motion control.
Als hoofdontwerper overleg ik met klanten, voornamelijk uit de voedingsindustrie. Daarna ontwerp en installeer ik in team verpakkingsmachines en toevoersystemen in 3D. Daarbij komen naast een goede technische kennis ook talenkennis, wat economische achtergrond en vaardigheden zoals leidinggeven van pas."

Nieuws

Contact

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.