Contact

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Procesautomatisering

Afstudeerrichting van de Bachelor Elektromechanica

De kern van de afstudeerrichting Procesautomatisering is het meten en regelen van allerlei fysische grootheden zoals druk, debiet en temperatuur. Belangrijk daarbij zijn ook de verwerking, de visualisatie en de opslag van deze meetgegevens. Ook de dataoverdracht zelf staat centraal: van de klassieke analoge signalen tot de modernste bussystemen en webgebaseerde communicatie. Je bent specialist in het automatiseren en optimaliseren van installaties met behulp van de PLC.

Je wordt projectverantwoordelijke voor meet- en regelsystemen bij een continu proces. Je ontwerpt, installeert en onderhoudt de sturing van automatische installaties. Als PLC-programmeur bedenk je de sturing van processen of installaties. Bij een job als analist doe je procesmetingen via pc en analyseer je de meetgegevens ervan. Toepassingen van procesautomatisering vinden we onderandere in de chemische, petrochemische, farmaceutische en voedingsindustrie.

 

Maarten Hendrickx, 2012
"Ik wou als programmeur in de machinebouw gaan werken en dus koos voor Procesautomatisering. Nu gebruik ik de basis elektromechanica uit de opleiding en alles wat te maken heeft met motion control.
Als hoofdontwerper overleg ik met klanten, voornamelijk uit de voedingsindustrie. Daarna ontwerp en installeer ik in team verpakkingsmachines en toevoersystemen in 3D. Daarbij komen naast een goede technische kennis ook talenkennis, wat economische achtergrond en vaardigheden zoals leidinggeven van pas."

Nieuws

Contact

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be