Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodElektromechanicaOnderhoudstechnologie

Onderhoudstechnologie

Contact

Campus De Nayer
Jimmy Bauwens
Opleidingsmanager
jimmy.bauwens@thomasmore.be 

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Onderhoudstechnologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Elektromechanica

Het onderhoud van installaties is hier het grote thema van de afstudeerrichting Onderhoudstechnologie. Vanuit dit oogpunt ga je allerhande systemen (elektrische, mechanische, hydraulische, pneumatische ...) bestuderen. Je krijgt uitgebreid te maken met de planning van onderhoudswerken, montage- en demontagetechnieken, planlezen, werkmethodes en aanverwanten. Je start deze afstudeerrichting met basisactiviteiten onderhoud en eindigt met heel gespecialiseerde onderhoudstechnieken.

Als verantwoordelijke maak je een onderhoudsplanning voor technische installaties. Je zorgt ervoor dat machines optimaal blijven werken door het uitvoeren van zowel mechanisch als elektrisch onderhoud. Als technisch verantwoordelijke stel je machines en installaties in dienst. Door een juiste afstelling van die installaties help je technische processen te optimaliseren.

 

Jeff Peeters, 2011
"Mijn hobby’s zijn oldtimerrestauratie en werken met en aan landbouwmachines. Mijn keuze voor Onderhoudstechnologie mag dus niet verbazen. Tijdens mijn eindstage kreeg ik al werkaanbiedingen, onder meer van Ineos Manufacturing, waar ik nu verantwoordelijk ben voor het onderhoud, afregelen en kalibreren van alle elektropneumatische en elektronische toestellen en het functioneel houden van de elektrische installaties. Dankzij de goede voorbereiding tijdens de opleiding voel ik me helemaal thuis in deze job. Een job met veel uitdagingen en veel variatie."

Nieuws

Contact

Campus De Nayer
Jimmy Bauwens
Opleidingsmanager
jimmy.bauwens@thomasmore.be 

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!