Contact

Campus De Nayer
Jimmy Bauwens
Opleidingsmanager
jimmy.bauwens@thomasmore.be 

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Onderhoudstechnologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Elektromechanica

Het onderhoud van installaties is hier het grote thema van de afstudeerrichting Onderhoudstechnologie. Vanuit dit oogpunt ga je allerhande systemen (elektrische, mechanische, hydraulische, pneumatische ...) bestuderen. Je krijgt uitgebreid te maken met de planning van onderhoudswerken, montage- en demontagetechnieken, planlezen, werkmethodes en aanverwanten. Je start deze afstudeerrichting met basisactiviteiten onderhoud en eindigt met heel gespecialiseerde onderhoudstechnieken.

Als verantwoordelijke maak je een onderhoudsplanning voor technische installaties. Je zorgt ervoor dat machines optimaal blijven werken door het uitvoeren van zowel mechanisch als elektrisch onderhoud. Als technisch verantwoordelijke stel je machines en installaties in dienst. Door een juiste afstelling van die installaties help je technische processen te optimaliseren.

 

Jeff Peeters, 2011
"Mijn hobby’s zijn oldtimerrestauratie en werken met en aan landbouwmachines. Mijn keuze voor Onderhoudstechnologie mag dus niet verbazen. Tijdens mijn eindstage kreeg ik al werkaanbiedingen, onder meer van Ineos Manufacturing, waar ik nu verantwoordelijk ben voor het onderhoud, afregelen en kalibreren van alle elektropneumatische en elektronische toestellen en het functioneel houden van de elektrische installaties. Dankzij de goede voorbereiding tijdens de opleiding voel ik me helemaal thuis in deze job. Een job met veel uitdagingen en veel variatie."

Nieuws

Contact

Campus De Nayer
Jimmy Bauwens
Opleidingsmanager
jimmy.bauwens@thomasmore.be 

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be