Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodElektromechanicaKlimatisering

Klimatisering

Contact

Campus De Nayer
Jimmy Bauwens
Opleidingsmanager
jimmy.bauwens@thomasmore.be

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Klimatisering

Afstudeerrichting van de Bachelor Elektromechanica

Methodes en installaties van klimaatbeheersing in gebouwen, duurzame energie en energiemanagement vormen de rode draad doorheen deze afstudeerrichting. Meer bepaald maak je grondig kennis met het ontwerp, de werking, de regeling, de berekening en het onderhoud van verwarmings- en koelinstallaties. De belangrijkste aandachtspunten zijn energierationalisatie, luchtbehandeling, ventilatie, verwarmings- en koeltechnieken, alternatieve energie en domoticasystemen. Hierbij kan je waardevolle certificaten behalen die je later zeker van pas gaan komen.

Op de campus in Geel worden extra accenten rond energiebeheer (energieaudits) aangeboden. Je kunt er zelf energiemetingen (EPB-EPC) uitvoeren en een energieaudit van een gebouw realiseren. Zo kom je in aanmerking voor nog meer certificaten (energiedeskundige type A). Het diploma Elektromechanica afstudeerrichting Klimatisering [Campus Geel] komt voor het Vlaams EnergieAgentschap VEA in aanmerking voor het behalen van een certifcaat van EPB verslaggever.

Als energiecoördinator of -adviseur doe je energiemetingen en audits van gebouwen. Je wordt werfleider of verantwoordelijke van een technische dienst waarbij je verwarmings- en koelinstallaties berekent, in dienst neemt, afregelt en onderhoudt. Het beheer en exploitatie van gebouwen behoort tot jouw taken. Als zelfstandig ondernemer installeer je domoticasystemen.

Samen met het KCE (KennisCentrum Energie) biedt de afstudeerrichting klimatisering nog heel wat extra navorming aan voor de afgestudeerden.

Op Campus De Nayer kan je in de afstudeerrichting Klimatisatie een KNX-certificaat behalen om als zelfstandige aan de slag te gaan bij het installeren van domotica- en imoticasystemen.

Bert De Schutter, 2010
"In het secundair volgde ik al Elektromechanica en aan Thomas More koos ik voor de afstudeerrichting Klimatisering. Daar krijg je dan meteen specifieke vakken rond comfort, verwarming en koeltechnieken. Je hoort er niet alleen over technische aspecten van bijvoorbeeld HVAC, maar ook over regelgeving voor gebouwen en hun installaties.
Tijdens de stage ondervond ik dat theorie en practica een goede basis waren om praktische problemen zelfstandig op te lossen.
Nu werk ik als onderzoeksmedewerker bij het KennisCentrum Energie op campus Geel, waar ik labproeven ontwerp om bijvoorbeeld smart grids te testen. Daarnaast geef ik energieadvies aan KMO’s."

Nieuws

Contact

Campus De Nayer
Jimmy Bauwens
Opleidingsmanager
jimmy.bauwens@thomasmore.be

Campus Geel
Isabelle Poels
Opleidingsmanager
isabelle.poels@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!