Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodElektromechanicaAutomatisering

Automatisering

Contact

Campus De Nayer
Jimmy Bauwens
Opleidingsmanager
jimmy.bauwens@thomasmore.be

Automatisering

Afstudeerrichting van de Bachelor Elektromechanica

In de afstudeerrichting Automatisering realiseer, regel en installeer je industriële installaties. Je verwerft een grondige kennis van PLC’s, visualisatiesystemen, regelaars en industriële computers. Al deze voorgaande aspecten vind je in een aantal hoogtechnologische laboratoria die opgebouwd zijn in samenwerking met de bedrijven. Door veelvuldige contacten (bijv.  gastcolleges) met buitenlandse bedrijven krijgt je opleiding een internationale dimensie.

Vermits je kiest voor een praktische studie, besteden we veel aandacht aan laboratoria. Via projectwerk leer je in team werken wat uitermate belangrijk is in je toekomstige carrière.

Je diploma biedt boeiende beroepskansen: in industrie, onderwijs, technische diensten van openbare besturen, studiebureaus enz. Van adviseur tot projectverantwoordelijke of energiemanager. Ook voor jobs met internationale profilering kom je in aanmerking.

 

Niels Ongkowidjojo, 2005
"Als bachelor Elektromechanica afstudeerrichting Automatisatie ben ik begonnen als looptester/troubleshooter tijdens shut-downs op verschillende bedrijven. Na enkele jaren buitendienst kwam ik bij engineering terecht en nu ben ik projectleader bij de firma M+W Process Automation. Met mijn team van ongeveer 10 engineers doen we alles: van de beslissing over de gepaste meetprincipes en de indeling van de nieuwe schakelkamer, de programmatie en looptesten tot het volledige veiligheidsdossier en de start-up."

Nieuws

Contact

Campus De Nayer
Jimmy Bauwens
Opleidingsmanager
jimmy.bauwens@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!