Contact

Campus Geel
Sabine Van Miert
Opleidingsmanager
sabine.vanmiert@thomasmore.be

Medische Laboratoriumtechnologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Biomedische Laboratoriumtechnologie

In deze afstudeerrichting leer je scheikundige, fysische en biologische analyses uit te voeren van  lichaamsstalen en stalen van andere levende wezens zoals planten en micro-organismen. Bij deze analyses weet je best hoe het menselijke lichaam reageert als het ziek of gezond is. Daarom verdiep je je in de werking van menselijke cellen en organen.

Je krijgt een grondig inzicht in:

  • het bloed en mogelijke stoornissen
  • het afweersysteem
  • bacteriën, parasieten en schimmels
  • onderzoekstechnieken

Daarnaast zorgen we ervoor dat je nauwkeurig en kritisch te werk gaat in labo’s. Kennis van communicatietechnieken, kwaliteitszorg en deontologie geven je net dat ietsje meer.. Als voorbereiding op je functie als medisch laboratoriumtechnoloog loop je tijdens je laatste jaar stage in een klinisch laboratorium van een ziekenhuis of een privé-instelling.

Het volledige programma vind je terug op onze programmagids.

Na je studies kom je terecht in medische laboratoria waar je staalnames uitvoert en stalen analyseert. Of je staat in voor long- en hartfunctietesten. Je meet en evalueert hierbij de biologische functies. Laboratoria voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en onderzoekslaboratoria van farmaceutische bedrijven behoren ook tot je werkveld. Je kan meewerken aan onderzoek naar nieuwe laboratoriumtechnieken of biomedische producten. 

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Sabine Van Miert
Opleidingsmanager
sabine.vanmiert@thomasmore.be