Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodBiomedische Laboratoriumtechnologie

Biomedische Laboratoriumtechnologie

Contact

Campus Geel
Sabine Van Miert
Opleidingsmanager
sabine.vanmiert@thomasmore.be

Biomedische Laboratoriumtechnologie

Professionele Bachelor

Ben je geboeid door de farmaceutische wereld en laboratoria? Zie je jezelf al bloedanalyses uitvoeren of micro-organismen onderzoeken? Ben je gefascineerd door geneesmiddelen en DNA-technologie, en wil je bovendien iets betekenen voor andere mensen? Dan is de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie zeker iets voor jou! Tijdens deze opleiding trainen we je tot een volleerd laborant, waardoor je meteen inzetbaar bent in labo’s, ziekenhuizen of biomedische en farmaceutische bedrijven.

Als biomedisch laboratoriumtechnoloog help je mee geneesmiddelen en biomedische of biologische technieken ontwikkelen. Je staat in voor de analyses van biologische stalen en lichaamsvochten zoals bloed en DNA. Of je verzorgt de kwaliteitscontrole bij biomedische toepassingen. Binnen een kwaliteitsvolle gezondheidszorg ben je dus onmisbaar!

Onze opleiding biedt je een stevige theoretische basis en heel wat praktijkervaring. In onze geavanceerde laboratoria pas je direct toe wat je geleerd hebt. Pas na het eerste academiejaar kies je op basis van jouw talenten een gespecialiseerde richting: Medische laboratoriumtechnologie of Farmaceutische en biologische laboratoriumtechnologie. Heb je bij deze keuze hulp nodig? Dan kan je steeds terecht bij je trajectbegeleider of de vakdocenten die je graag bijstaan.

Ons vernieuwd programma voor beide afstudeerrichtingen vind je in het menu links. Het volledige opleidingsprogramma is optimaal afgestemd op wat je later in je beroep nodig hebt. En wil je toch graag verder studeren? Dan heb je al een prima voorbereiding op zak…

Voor elk wat wils!

Binnen de opleiding Biomedische Laboratoriumtechnologie kun je kiezen tussen twee afstudeerrichtingen.

Farmaceutische en Biologische LaboratoriumtechnologieMedische Laboratoriumtechnologie

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Sabine Van Miert
Opleidingsmanager
sabine.vanmiert@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!