Contact

Campus Geel
Tessa Vervecken
tessa.vervecken@thomasmore.be
tel. +32 14 56 23 10

Winkel- en Retailmanagement

Afstudeerrichting van de Bachelor Bedrijfsmanagement

campus Geel

Als retailmanager ben je van veel markten thuis. Eerst stippel je een strategisch beleid uit en daarna geef je dat beleid met jouw ondernemersvaardigheden concreet vorm in je (web)shop. Je bent verantwoordelijk voor het dagelijkse beleid en beheer van een winkel, filiaal of webshop. En je organiseert alle operationele en commerciële werkzaamheden. Zo zorg je ervoor dat je budgetten worden gehaald en de klanten tevreden zijn. Verder beheer je de financiële en logistieke processen in de (online) winkel.

Als peoplemanager leid je vol vertrouwen een team van medewerkers: je coacht, stuurt en motiveert hen. Je past bovendien de wetgeving toe, relevant voor bricks and clicks. 

In ons programma vind je ook een flinke dosis (digital) marketing en sales. Want als commercieel strateeg heb je oog voor klantenbehoeften en dus gooi je alle nodige communicatie, sales en marketingskills in de strijd om van je onderneming een succes te maken. 

De keuzemogelijkheid E-commerce, Retail en Sales speelt bovendien ook sterk in op nieuwe trends met vakken als Virtual shopping, Experience marketing en Digital media.  

Voor de creatieve ondernemers onder jullie, geven we je nog graag mee dat je na dit keuzetraject in staat bent je eigen onderneming of webshop te starten. Onze startersservice biedt ook groeikansen aan studenten die al tijdens hun studie hun eigen onderneming uit de grond willen stampen.

Praktijk

Dit keuzetraject is zeer praktijkgericht. Zo proef je in het eerste jaar al van de praktijk met cases, zoals een eigen virtuele winkel opstarten. Later in je studie krijg je allerlei projecten zoals het commercieel beleid van Decathlon, Coolblue, Zappos, Colruyt of Mediamarkt uittekenen, of help je de koopzondagen in Turnhout mee organiseren in een multidisciplinair project. Tot slot volg je nog een stage. Die laat je kennismaken met alle aspecten van de retail en vormt een opstapje naar het echte bedrijfsleven. Onze studenten lopen trouwens stage bij grote namen als Colruyt, Decathlon, C&A, H&M, Mc Gregor, Gamegear, Randstad, Albert Heijn, Okaïdi, Schoenen Torfs,…

Je toekomst

E-commerce, Retail & Sales is een gevarieerd keuzetraject voor ondernemende, commerciële en creatieve mensen met een doe-mentaliteit, organisatietalent en de nodige managementvaardigheden.  Je wordt  zelfstandig ondernemer, afdelingsverantwoordelijke, regiomanager of filiaalmanager bij retailers in diverse sectoren. Andere afgestudeerden komen dan weer terecht in een sales functie of gaan aan de slag in HR. Retailmanager is nog altijd een knelpuntberoep. Daarom vinden alle afgestudeerden binnen twee maanden een job. Er zijn ook studenten die hun eigen zaak opstarten.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Tessa Vervecken
tessa.vervecken@thomasmore.be
tel. +32 14 56 23 10