Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodBedrijfsmanagementSport- en Cultuurmanagement

Sport- en Cultuurmanagement

Contact

Campus Turnhout
Hanneke Scheelen
hanneke.scheelen@thomasmore.be
tel. +32 14 80 61 01

Jan Van Dooren
Opleidingsmanager
jan.vandooren@thomasmore.be

Sport- en Cultuurmanagement

Afstudeerrichting van de Bachelor Bedrijfsmanagement

campus Turnhout

Als toekomstig sportmanager word je drievoudig specialist: in sport, events en management. In de opleiding maak je zowel kennis met recreatieve als topsportorganisaties.

We bestuderen het ontstaan van sport en nemen de internationale topsportorganisaties en -events onder de loep. Daarnaast wordt de recreatieve sportclub in de spotlight geplaatst en bestudeer je het sportbeleid in een Vlaamse gemeente of stad. Je stelt sponsorplannen op voor een atleet, sportclub, team, …

Je leert alles over het organiseren van evenementen, zowel in de sport-, cultuur- als businesssector. We besteden bijzondere aandacht aan trends en sociale media. Daarnaast trainen vakken als financieel en strategisch management je algemene business skills.


Je toekomst

Met je diploma op zak kun je aan de slag in een evenementenbureau of als financieel, administratief of communicatiemedewerker in de sport- en vrijetijdssector. Ook ‘gewone’ bedrijven werven vaak sportmanagers aan voor sponsoring, PR of events.

Campus Turnhout: sportjuweeltje

De sportcampus in Turnhout (2010) heeft plaats voor 1.500 studenten.  De sporthal heeft een supervloer en toestellen van Olympische kwaliteit. De beweegstudio, uitgebaat door onze studenten, haalde met een fenomenale, superslimme Kinesiswand het neusje van de zalm in huis. En wat dacht je van onze polyvalente zaal met parketvloeren en een spiegelwand?

Op de campus bieden we naast Sportmanagement nog 2 sportopleidingen aan: Leraar LO (Secundair Onderwijs) en Sport en Bewegen.

Twijfel je nog welke opleiding het best bij jou past?  Bekijk dan even onze brochure en ontdek de medisch verantwoorde bewegingsfreak, de pedagogisch verantwoorde sportheld of de economisch verantwoorde sportivo in jezelf!

 

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Turnhout
Hanneke Scheelen
hanneke.scheelen@thomasmore.be
tel. +32 14 80 61 01

Jan Van Dooren
Opleidingsmanager
jan.vandooren@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.