Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodBedrijfsmanagementSport- en Cultuurmanagement

Sport- en Cultuurmanagement

Contact

Campus Turnhout
Hanneke Scheelen
hanneke.scheelen@thomasmore.be
tel. +32 14 80 61 01

Sport- en Cultuurmanagement

Afstudeerrichting van de Bachelor Bedrijfsmanagement

campus Turnhout

Als toekomstig sportmanager word je drievoudig specialist: in sport, events en management. In de opleiding maak je zowel kennis met recreatieve als topsportorganisaties.

We bestuderen het ontstaan van sport en nemen de internationale topsportorganisaties en -events onder de loep. Daarnaast wordt de recreatieve sportclub in de spotlight geplaatst en bestudeer je het sportbeleid in een Vlaamse gemeente of stad. Je stelt sponsorplannen op voor een atleet, sportclub, team, …

Je leert alles over het organiseren van evenementen, zowel in de sport-, cultuur- als businesssector. We besteden bijzondere aandacht aan trends en sociale media. Daarnaast trainen vakken als financieel en strategisch management je algemene business skills.


Je toekomst

Met je diploma op zak kun je aan de slag in een evenementenbureau of als financieel, administratief of communicatiemedewerker in de sport- en vrijetijdssector. Ook ‘gewone’ bedrijven werven vaak sportmanagers aan voor sponsoring, PR of events.

Campus Turnhout: sportjuweeltje

De sportcampus in Turnhout (2010) heeft plaats voor 1.500 studenten.  De sporthal heeft een supervloer en toestellen van Olympische kwaliteit. De beweegstudio, uitgebaat door onze studenten, haalde met een fenomenale, superslimme Kinesiswand het neusje van de zalm in huis. En wat dacht je van onze polyvalente zaal met parketvloeren en een spiegelwand?

Op de campus bieden we naast Sportmanagement nog 2 sportopleidingen aan: Leraar LO (Secundair Onderwijs) en Sport en Bewegen.

Twijfel je nog welke opleiding het best bij jou past?  Bekijk dan even onze brochure en ontdek de medisch verantwoorde bewegingsfreak, de pedagogisch verantwoorde sportheld of de economisch verantwoorde sportivo in jezelf!

 

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Turnhout
Hanneke Scheelen
hanneke.scheelen@thomasmore.be
tel. +32 14 80 61 01

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!