Contact

Campus Turnhout
Hanneke Scheelen
hanneke.scheelen@thomasmore.be
tel. +32 14 80 61 01

Sport- en Cultuurmanagement

Afstudeerrichting van de Bachelor Bedrijfsmanagement

campus Turnhout

Als toekomstig sportmanager word je drievoudig specialist: in sport, events en management. In de opleiding maak je zowel kennis met recreatieve als topsportorganisaties.

We bestuderen het ontstaan van sport en nemen de internationale topsportorganisaties en -events onder de loep. Daarnaast wordt de recreatieve sportclub in de spotlight geplaatst en bestudeer je het sportbeleid in een Vlaamse gemeente of stad. Je stelt sponsorplannen op voor een atleet, sportclub, team, …

Je leert alles over het organiseren van evenementen, zowel in de sport-, cultuur- als businesssector. We besteden bijzondere aandacht aan trends en sociale media. Daarnaast trainen vakken als financieel en strategisch management je algemene business skills.


Je toekomst

Met je diploma op zak kun je aan de slag in een evenementenbureau of als financieel, administratief of communicatiemedewerker in de sport- en vrijetijdssector. Ook ‘gewone’ bedrijven werven vaak sportmanagers aan voor sponsoring, PR of events.

Campus Turnhout: sportjuweeltje

De sportcampus in Turnhout (2010) heeft plaats voor 1.500 studenten.  De sporthal heeft een supervloer en toestellen van Olympische kwaliteit. De beweegstudio, uitgebaat door onze studenten, haalde met een fenomenale, superslimme Kinesiswand het neusje van de zalm in huis. En wat dacht je van onze polyvalente zaal met parketvloeren en een spiegelwand?

Op de campus bieden we naast Sportmanagement nog 2 sportopleidingen aan: Leraar LO (Secundair Onderwijs) en Sport en Bewegen.

Twijfel je nog welke opleiding het best bij jou past?  Bekijk dan even onze brochure en ontdek de medisch verantwoorde bewegingsfreak, de pedagogisch verantwoorde sportheld of de economisch verantwoorde sportivo in jezelf!

 

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Turnhout
Hanneke Scheelen
hanneke.scheelen@thomasmore.be
tel. +32 14 80 61 01