Contact

Campus Geel
Danny Weckhuysen
danny.weckhuysen@thomasmore.be
tel. +32 14 56 23 10

Campus Mechelen De Vest
Peter Verspecht
peter.verspecht@thomasmore.be
tel. +32 15 36 92 00

Logistiek Management

Afstudeerrichting van de Bachelor Bedrijfsmanagement

campus Geel
campus Mechelen

Wist je dat die hippe jeans die je zopas hebt gekocht, er al een wereldreis heeft opzitten voor ze bij jou in de kast hangt? Dat dit alleen maar kan omdat er een goed georganiseerd transportsysteem achter zit, beseffen we niet altijd.

Als toekomstig logistiek manager leer je de volledige distributieketen te organiseren en ontdek je hoe je zelf een steentje kan bijdragen om milieuvriendelijk te ondernemen.

Je verwerft inzicht in de organisatie van distributiecentra, multimodaal transport en supply chain. Je leert alles over de belangrijkste import- en exporttechnieken.

Je toekomst

Met je diploma kun je direct als logistiek medewerker aan de slag in zowel nationale als internationale logistieke bedrijven. Je kunt doorgroeien tot manager. Maritieme bedrijven en ondernemingen gespecialiseerd in luchtverkeer zijn ook interessante groeipolen.

Samenwerkingsverbanden

Campus Geel

Thomas More en OTM (Organisatie van Traffic Managers) hebben op Campus Geel samen het startsein gegeven voor de 9e editie van Topcoaches4Toptalent. Dit unieke stageproject, dat ondertussen meer en meer bekendheid geniet, streeft er naar om geselecteerde topstudenten Logistiek Management een stageplaats van hoog niveau aan te bieden, zodat ze daarna gemakkelijker posities in het logistieke bedrijfsleven kunnen innemen.

De selectieprocedure omvat een competentietest die dit jaar voor het eerst werd uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf HUDSON. Uit de grote groep geïnteresseerde studenten uit 7 deelnemende hogescholen is ook een Thomas More-student Logistiek Management geselecteerd.

De deelnemende bedrijven voor het dit academiejaar zijn: Gates, Ziegler, Dockx Logistics, Havi Logistics, VIL, Distrilog Group, Coca-Cola, BASF, DHL, DAF, Kuehne+Nagel  en Carglass.

Campus Mechelen

Thomas More en Cargo Training Center vzw hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend om de opleiding Logistiek Management te professionaliseren met een hoofdstuk over luchttransport. Specialisten van C.T.C, die actief zijn in de luchtvrachtsector, hebben drie opleidingsmodules voorbereid met als doel de studenten voor te bereiden op een job in de luchthaven.

De luchtvaartindustrie is een fascinerende sector die volop in beweging is. Daarom is het uiterst belangrijk om onze studenten zowel theoretische als praktische kennis aan te bieden. C.T.C. streeft er zelfs naar deze samenwerking in de toekomst nog intensiever uit te breiden, bijvoorbeeld door het organiseren van 'train the trainer' programma's speciaal voor Thomas More docenten.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Danny Weckhuysen
danny.weckhuysen@thomasmore.be
tel. +32 14 56 23 10

Campus Mechelen De Vest
Peter Verspecht
peter.verspecht@thomasmore.be
tel. +32 15 36 92 00