Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodBedrijfsmanagementLogistiek Management

Logistiek Management

Contact

Campus Geel
Danny Weckhuysen
danny.weckhuysen@thomasmore.be
tel. +32 14 56 23 10

Campus Mechelen De Vest
Peter Verspecht
peter.verspecht@thomasmore.be
tel. +32 15 36 92 00

Logistiek Management

Afstudeerrichting van de Bachelor Bedrijfsmanagement

campus Geel
campus Mechelen

Wist je dat die hippe jeans die je zopas hebt gekocht, er al een wereldreis heeft opzitten voor ze bij jou in de kast hangt? Dat dit alleen maar kan omdat er een goed georganiseerd transportsysteem achter zit, beseffen we niet altijd.

Als toekomstig logistiek manager leer je de volledige distributieketen te organiseren en ontdek je hoe je zelf een steentje kan bijdragen om milieuvriendelijk te ondernemen.

Je verwerft inzicht in de organisatie van distributiecentra, multimodaal transport en supply chain. Je leert alles over de belangrijkste import- en exporttechnieken.

Je toekomst

Met je diploma kun je direct als logistiek medewerker aan de slag in zowel nationale als internationale logistieke bedrijven. Je kunt doorgroeien tot manager. Maritieme bedrijven en ondernemingen gespecialiseerd in luchtverkeer zijn ook interessante groeipolen.

Samenwerkingsverbanden

Campus Geel

Thomas More en OTM (Organisatie van Traffic Managers) hebben op Campus Geel samen het startsein gegeven voor de 9e editie van Topcoaches4Toptalent. Dit unieke stageproject, dat ondertussen meer en meer bekendheid geniet, streeft er naar om geselecteerde topstudenten Logistiek Management een stageplaats van hoog niveau aan te bieden, zodat ze daarna gemakkelijker posities in het logistieke bedrijfsleven kunnen innemen.

De selectieprocedure omvat een competentietest die dit jaar voor het eerst werd uitgevoerd door het gerenommeerde bedrijf HUDSON. Uit de grote groep geïnteresseerde studenten uit 7 deelnemende hogescholen is ook een Thomas More-student Logistiek Management geselecteerd.

De deelnemende bedrijven voor het dit academiejaar zijn: Gates, Ziegler, Dockx Logistics, Havi Logistics, VIL, Distrilog Group, Coca-Cola, BASF, DHL, DAF, Kuehne+Nagel  en Carglass.

Campus Mechelen

Thomas More en Cargo Training Center vzw hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend om de opleiding Logistiek Management te professionaliseren met een hoofdstuk over luchttransport. Specialisten van C.T.C, die actief zijn in de luchtvrachtsector, hebben drie opleidingsmodules voorbereid met als doel de studenten voor te bereiden op een job in de luchthaven.

De luchtvaartindustrie is een fascinerende sector die volop in beweging is. Daarom is het uiterst belangrijk om onze studenten zowel theoretische als praktische kennis aan te bieden. C.T.C. streeft er zelfs naar deze samenwerking in de toekomst nog intensiever uit te breiden, bijvoorbeeld door het organiseren van 'train the trainer' programma's speciaal voor Thomas More docenten.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Danny Weckhuysen
danny.weckhuysen@thomasmore.be
tel. +32 14 56 23 10

Campus Mechelen De Vest
Peter Verspecht
peter.verspecht@thomasmore.be
tel. +32 15 36 92 00

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!