Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodBachelor-na-bachelor Meubelontwerp

Bachelor-na-bachelor Meubelontwerp

Contact

Bachelor-na-bachelor Meubelontwerp

Bachelor-na-bachelor

De combinatie van productgericht en ruimtelijk denken (productontwikkeling versus architectuur) vormt de biotoop voor deze opleiding tot meubelontwerper.

De opleiding stimuleert de toenadering van en samenwerking tussen ontwerpers, ambacht en industrie.

De opleiding zet aan om innovatieve concepten te bedenken vanuit ambachtelijke of industriële (im)perfectie en te experimenteren met materialen, vormen en constructies bij het uitvoeren van dummy’s en prototypes.

Hierbij geeft de opleiding ruimte voor eigenheid en eigenzinnigheid. De authenticiteit staat centraal in een open schoolcultuur.

De opleiding combineert een sterke regionale verankering met een internationale gerichtheid. Enerzijds houden we contact met regionale bedrijven en organisaties, anderzijds zijn we aanwezig in het internationale werkveld door actieve deelname aan belangrijke internationale interieur- en meubelbeurzen (Kortrijk, Keulen, Berlijn), tentoonstellingen en wedstrijden.

Je kunt de ontwerpen van onze studenten bekijken op de portfoliosite.

Voor wie?

Kandidaten zijn minstens houder van een bachelordiploma. De opleidingen interieurvormgeving, architectuur, interieurarchitectuur, productontwikkeling, productdesign en industrieel ingenieur in industrieel ontwerpen bieden een rechtstreekse instroom. Het concept en de inhoud van de opleiding zijn afgestemd op het niveau van deze vooropleidingen.

Vanuit andere opleidingen is toegang tot de opleiding mogelijk op voorwaarde van een op maat bepaald voorbereidingsprogramma van minimum drie studiepunten, parallel met de opleiding.

Nieuws

Contact

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!