Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodAutotechnologie

Autotechnologie

Contact

Campus De Nayer
Wouter Lutin
Opleidingsmanager
wouter.lutin@thomasmore.be

Autotechnologie

Professionele Bachelor

Ben je geboeid door auto's, vrachtwagens en motoren? Ben je gefascineerd door recente technologische ontwikkelingen? Sleutel je enthousiast aan de motor van een auto, kart of bromfiets? En wil je van je passie je beroep maken? Dan is onze bachelor in de autotechnologie iets voor jou. 

Formula Student - motorsport

Een specifieke technische voorkennis is niet vereist. Onze opleiding is zo opgebouwd dat er in de eerste fase voldoende aandacht wordt besteed aan zowel basiscompetenties als verdere verdieping.

Belangrijkste troeven om te slagen zijn interesse, motivatie, inzet en creativiteit. De autosector is bijzonder breed, van ontwikkeling tot service na verkoop. De nood aan goede autotechnologen wordt dan ook steeds groter. 

Je zal tijdens je opleiding zelf een wagen op de vermogensbank kunnen testen en vanuit de controlekamer tal van motorparameters kunnen bewaken terwijl de motor alles geeft. Je leert werken met de laatste nieuwe ontwikkelingen op vlak van aandrijving van de wagen zoals waterstof, cng en hybride en elektrische aandrijfsystemen.

Als diagnosticus zal je fouten kunnen opsporen in onze testvoertuigen. Gewapend met een laptop maak je naast de wagen contact met ons draadloos netwerk en log je in op de database van een constructeur om het gewenste elektrische schema op te vragen. Je registreert de boodschappen die het voertuig vanuit zijn stuurdoos verstuurt.

De opleiding investeert voortdurend in nieuwe testapparatuur en meetopstellingen en verzekerd zo een state-of-the-art-uitrusting van het Autotechnologisch Centrum. Tijdens je opleiding voer je het merendeel van je labo's en praktijksessies hierop uit. Je krijgt ook de kans om deel uit te maken van het Formula Student Team, het Shell Eco-Marathon Team of om mee te werken aan onderzoeksprojecten in verband met alternatieve aandrijfvormen of automotive-engineeringonderwerpen.

 

Voor elk wat wils...

In het laatste jaar van de opleiding Autotechnologie kan je kiezen voor één van de drie keuzetrajecten

BedrijfsvoertuigtechniekenMotorsport EngineeringMototechnieken

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus De Nayer
Wouter Lutin
Opleidingsmanager
wouter.lutin@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 10 maart 10-16u opencampusdag
za 21 april 10-14u opencampusdag
za 23 juni 10-14u infodag & start inschrijvingen
wo 5 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Het aanbod van openlessen voor 2017-2018 vind je op de openleswebsite.

SID-in beurzen

11 - 13 januari 9-16u Brabanthal Leuven
18 - 20 januari 9-16u Flanders Expo Gent
1 - 3 februari 9-16u Antwerp Expo
8 - 10 februari 9-16u Limburghal Genk
1 - 3 maart 9-16u Kortrijk Xpo

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

reserve

Een halve dag met de hele klas proeven van hoger onderwijs tijdens mega-interessante workshops in aula, labo, studio, skillslab of atelier.

di 23 januari Mechelen en De Nayer ontdek het aanbod
di 30 januari campus Geel ontdek het aanbod
di 20 februari campus Turnhout ontdek het aanbod

Speciaal voor deze belevingsdagen hebben we trouwens alle opleidingen van Thomas More opgetrommeld op de drie locaties. Je kan op deze data dus ook sessies van opleidingen van onze andere campussen volgen.