Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be

Voedingsmiddelentechnologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Agro- en Biotechnologie

In deze afstudeerrichting vormen we je tot de voedingstechnoloog waarop de sector zit te wachten.

Na een aantal algemene inleidende vakken verschuift de aandacht naar de toepassing en de wetenschappelijke achtergronden van de hedendaagse productieprocessen van voedingsmiddelen. Je leert als voedingstechnoloog het verloop van industriële fabricageprocessen te sturen en te beoordelen.
Je verruimt je kennis van de levensmiddelentechnologie met inzichten in de moderne kwaliteitszorgsystemen. Je ontwikkelt zelf een nieuw voedingsmiddel, met aandacht voor gezondheid en duurzaamheid.
Tijdens de bedrijfsstage doe je in een industrieel levensmiddelenbedrijf naar keuze een ruime ervaring op.

Je kan aan de slag als voedingstechnoloog in de veevoederindustrie of in alle sectoren van de menselijke voeding, zoals zuivelindustrie, vleesverwerking, brouwerijen, industriële bakkerijen, confiserie, conservenindustrie, fytofarmacie,.... Een greep uit de functies die je kan vervullen: productieleider, verantwoordelijke kwaliteits- of milieuzorg, aankoper grondstoffen, technisch-commercieel verantwoordelijke, verantwoordelijke hygiëne, productontwikkelaar.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be