Start en onthaal academiejaar

Je bent aan onze hogeschool ingeschreven voor het academiejaar 2017-2018, proficiat!

In de week voor de start van het academiejaar biedt de opleiding Agro- en Biotechnologie je een instapcursus chemie en rekenvaardigheden aan. Zo willen we jou optimaal voorbereiden op een goede start in het hoger onderwijs.  Meer info vind je hier.

Op vrijdag 15 september 2017 organiseren we een onthaaldag. Op deze dag willen we je wegwijs maken in de hogeschool, je krijgt allerlei praktische informatie, zoals groepsindeling, uurrooster, … en je maakt kennis met  medestudenten en docenten. We verwelkomen je in de Agora (dicht bij de hoofdingang) en bieden je een onthaalprogramma aan van 13 - 17 uur (aanmelden kan vanaf 12 uur). Je krijgt dan alle nodige info om zonder zorgen van start te kunnen gaan.  Vergeet zeker je studentenkaart niet! 

Mocht je willen carpoolen of om een andere reden met iemand samen in de klasgroep willen zitten (opgelet kan alleen binnen dezelfde afstudeerrichting), stuur dan een mailtje met dit verzoek, met vermelding van de gegevens van de beide (of meerdere) personen, naar Sofie Verrecken (sofie.verrecken@thomasmore.be).

Op maandag 18 september 2017 start het academiejaar. Je lesrooster ontvang je op de onthaaldag maar je kan hem later ook altijd terugvinden op Toledo, ons digitaal leerplatform.

Op dinsdag en woensdag van de eerste lesweek wordt er een basecamp georganiseerd op de terreinen van onze hogeschool. Het zijn twee dagen waarin allerlei informatie om je studies aan Thomas More tot een goed einde te brengen, op een ludieke, sportieve en/of serieuze manier wordt aangebracht. Om dit alles tot een onvergetelijk groepsmoment te maken is er ook de mogelijkheid te overnachten op onze tijdelijke campuscamping. Verdere details verneem je tijdens de onthaaldag. 

Voor studenten met een functiebeperking

Alle informatie over studeren met een functiebeperking aan Thomas More, vind je hier. De zorgcoördinator voor onze opleiding is lieve.rombouts@thomasmore.be.

EVK-aanvragen voor zij-instromers met eerder behaalde kwalificaties

Als je reeds credits behaalde in het hoger onderwijs, kan je in aanmerking komen voor het aanvragen van vrijstellingen of Eerder Verworven Kwalificaties (EVK's). Hierover neem je best contact op met Paul Grauwen (paul.grauwen@thomasmore.be).

Op vrijdag 15 september 2017 om 11 uur organiseren we hierover ook een infosessie (we verzamelen aan het onthaal). Aansluitend is er de mogelijkheid om in overleg een individueel studieprogramma samen te stellen.  Breng zeker een overzicht van de behaalde credits mee en indien mogelijk de bijhorende ECTS-fiches. We ronden dit tijdig af zodat je aan de volledige onthaaldag kan deelnemen.

Boeken- en cursuslijsten

Boeken- en cursuslijsten

Voor de verdeling van boeken en cursussen werkt Campus Geel samen met Campinia Media. Je kan al het materiaal aankopen in de campusshop op de campus zelf.

  • Je kan de lijsten van het eerste semester online raadplegen vanaf 4 september 2017 op deze link
  • Contactgegevens en openingsuren van de campusshop in Geel vind je hier.

Kan ik ook ergens tweedehandsboeken kopen?

Zowel voor het aankopen en verkopen van tweedehandsboeken verwijzen wij onze studenten door naar de website van Stubooks. Hier kan je als student een profiel aanmaken en zowel boeken te koop zetten als boeken aankopen. Je kan gemakkelijk filteren op school en zelfs op opleiding.

Tip: je kan het afhalen van de cursussen combineren met de onthaaldag!

Je merkt dat vele vragen tijdens de onthaaldag opgelost zullen worden. Mocht je tussentijds toch met een dringende vraag zitten kan je steeds contact opnemen met Rina Hulsbosch (rina.hulsbosch@thomasmore.be).

We wensen je nog een deugddoende vakantie en verwachten je op de onthaaldag!

Het team van de professionele bachelor Agro- en Biotechnologie