Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be

Biotechnologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Agro- en Biotechnologie

In de afstudeerrichting Biotechnologie bieden wij je twee specialisatiemogelijkheden aan.

Het programma van de specialisatie Biotechniek is opgebouwd rond drie pijlers: biotechnologie, biologische gewasbescherming en duurzame energie. Je kiest voor deze opleiding als je alles wilt te weten komen over de toepassing van deze moderne en milieuvriendelijke technieken in de planten- en dierenwereld.

Je komt later terecht in de wereld van gentechnologie en plantenselectie, in onderzoeksstations of biotechbedrijven. Je bent actief in het domein van biobrandstoffen en duurzame energie of je geeft advies of doet onderzoek rond biologische gewasbescherming.

Als je interesse uitgaat naar milieu, natuur en landschap, dan biedt de specialisatie Milieubeheer je een zeer interessant aanbod. Je leert er oplossingsgericht omgaan met milieu- en natuurvoorwaarden in combinatie met productieactiviteiten. Zorg dragen voor de inrichting en het beheer van het landschap behoren tot je kerntaak.

Je gaat werken bij overheidsdiensten zoals de Vlaamse Landmaatschappij of het Agentschap voor Natuur en Bos. Bij regionale landschappen en plattelandscentra werk je win-winprojecten uit op het snijpunt landbouw, natuur en recreatie. Je kan als milieucoördinator aan de slag in bedrijven of studie- en adviesbureaus.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be