Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodAgro- en BiotechnologieBiotechnologie

Biotechnologie

Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be

Biotechnologie

Afstudeerrichting van de Bachelor Agro- en Biotechnologie

In de afstudeerrichting Biotechnologie bieden wij je twee specialisatiemogelijkheden aan.

Het programma van de specialisatie Biotechniek is opgebouwd rond drie pijlers: biotechnologie, biologische gewasbescherming en duurzame energie. Je kiest voor deze opleiding als je alles wilt te weten komen over de toepassing van deze moderne en milieuvriendelijke technieken in de planten- en dierenwereld.

Je komt later terecht in de wereld van gentechnologie en plantenselectie, in onderzoeksstations of biotechbedrijven. Je bent actief in het domein van biobrandstoffen en duurzame energie of je geeft advies of doet onderzoek rond biologische gewasbescherming.

Als je interesse uitgaat naar milieu, natuur en landschap, dan biedt de specialisatie Milieubeheer je een zeer interessant aanbod. Je leert er oplossingsgericht omgaan met milieu- en natuurvoorwaarden in combinatie met productieactiviteiten. Zorg dragen voor de inrichting en het beheer van het landschap behoren tot je kerntaak.

Je gaat werken bij overheidsdiensten zoals de Vlaamse Landmaatschappij of het Agentschap voor Natuur en Bos. Bij regionale landschappen en plattelandscentra werk je win-winprojecten uit op het snijpunt landbouw, natuur en recreatie. Je kan als milieucoördinator aan de slag in bedrijven of studie- en adviesbureaus.

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!