Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be

Agro- en Biotechnologie

Professionele Bachelor

Wanneer is de opleiding in de Agro- en Biotechnologie iets voor jou?

Deze driejarige opleiding tot professionele bachelor biedt je de keuze uit vijf verschillende afstudeerrichtingen met twaalf unieke specialisaties.

Wie kiest voor landbouw of tuinbouw krijgt op ons geïntegreerd land- en tuinbouwbedrijf (5000 m² serres, 15 ha akkerland, grote landbouwhal met overdekte akker) de kans om te groeien tot bedrijfsleider of professioneel medewerker in de verschillende agrarische sectoren.

In de afstudeerrichting biotechnologie leer je hoe je biologische organismen kunt gebruiken of biologische processen kunt nabootsen om dingen te produceren in plaats van met klassieke productiemethoden (biobased economy).
Ofwel kies je voor de specialisatie Natuur- en Milieubeheer en leer je hoe ecosystemen functioneren (bos, natuur, waterloop) en welke rol planten en dieren daarin vervullen. Aan de hand van veldpractica in natuurgebieden leer je hoe je een terrein en een landschap moet inventariseren en analyseren.  Je leert een beheerplan opstellen om de ecologische waarde te verhogen. Anderzijds leer je ook de milieukwaliteit van bodem, lucht en water te bepalen en kan je het attest Milieucoördinator B behalen.

Als toekomstig dierenartsassistent hebben wij de perfecte afstudeerrichting voor jou, met Europese erkenning erbovenop. Je kan achteraf in binnen- en buitenland onmiddellijk aan de slag.

De voedingsindustrie vraagt voortdurend om goed opgeleide voedingstechnologen en dat is precies wat we hen bieden vanuit Thomas More.

Voor elk wat wils!

Binnen de opleiding Agro- en Biotechnologie kan je kiezen tussen vijf afstudeerrichtingen.

BiotechnologieDierenzorgLandbouwTuinbouwVoedingsmiddelentechnologie

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be