Overslaan en naar de inhoud gaan
HomeOns AanbodAgro- en Biotechnologie

Agro- en Biotechnologie

Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be

Agro- en Biotechnologie

Professionele Bachelor

Wanneer is de opleiding in de Agro- en Biotechnologie iets voor jou?

Deze driejarige opleiding tot professionele bachelor biedt je de keuze uit vijf verschillende afstudeerrichtingen met twaalf unieke specialisaties.

Wie kiest voor landbouw of tuinbouw krijgt op ons geïntegreerd land- en tuinbouwbedrijf (5000 m² serres, 15 ha akkerland, grote landbouwhal met overdekte akker) de kans om te groeien tot bedrijfsleider of professioneel medewerker in de verschillende agrarische sectoren.

In de afstudeerrichting biotechnologie leer je hoe je biologische organismen kunt gebruiken of biologische processen kunt nabootsen om dingen te produceren in plaats van met klassieke productiemethoden (biobased economy).
Ofwel kies je voor de specialisatie Natuur- en Milieubeheer en leer je hoe ecosystemen functioneren (bos, natuur, waterloop) en welke rol planten en dieren daarin vervullen. Aan de hand van veldpractica in natuurgebieden leer je hoe je een terrein en een landschap moet inventariseren en analyseren.  Je leert een beheerplan opstellen om de ecologische waarde te verhogen. Anderzijds leer je ook de milieukwaliteit van bodem, lucht en water te bepalen en kan je het attest Milieucoördinator B behalen.

Als toekomstig dierenartsassistent hebben wij de perfecte afstudeerrichting voor jou, met Europese erkenning erbovenop. Je kan achteraf in binnen- en buitenland onmiddellijk aan de slag.

De voedingsindustrie vraagt voortdurend om goed opgeleide voedingstechnologen en dat is precies wat we hen bieden vanuit Thomas More.

Voor elk wat wils!

Binnen de opleiding Agro- en Biotechnologie kan je kiezen tussen vijf afstudeerrichtingen.

BiotechnologieDierenzorgLandbouwTuinbouwVoedingsmiddelentechnologie

Nieuws

Misschien ook interessant voor jou?

Is deze opleiding toch niet helemaal je ding? Andere studenten vonden de volgende opleidingen ook interessant:

Bekijk alle opleidingen

Contact

Campus Geel
Caroline Robert (ad interim)
Opleidingsmanager
caroline.robert@thomasmore.be

Kom kennismaken

De stap naar het hoger onderwijs is een stap vol verwachtingen. En uiteraard wil je de beste keuze maken. Kom daarom zeker eens langs tijdens een van onze vele infomomenten!

Infomomenten

za 11 maart 10-16u opencampusdag
za 6 mei 10-14u opencampusdag
za 24 juni 10-14u infodag & inschrijvingen
wo 6 september 18-21u infoavond & inschrijvingen

Openlesdagen

Benieuwd naar het leven aan een hogeschool? Neem dan plaats aan de schoolbanken tussen onze studenten! Voor het aanbod van openlessen 2016-2017 kan je terecht op de openleswebsite.

SID-in beurzen

12 - 14 januari 9-16u Brabanthal Leuven
19 - 21 januari 9-16u Flanders Expo Gent
26 - 28 januari 9-16u Kortrijk Xpo
16 - 18 februari 9-16u Antwerp Expo
23 - 25 februari 9-16u Limburghal Genk

Dit SID-ins van 2017 zijn achter de rug. Voor meer informatie kan je terecht op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Chat met een student

Daar sta je dan, aan de rand van het zwembad. Nog een spatje koudwatervrees? Of helemaal klaar om als een bommeke in het water te duiken? 

Maak jij binnenkort de grote sprong naar het hoger onderwijs en zit je nog met wat vragen? Onze studenten staan te springen om jou te vertellen hoe het was – en hoe het ís. Vraag het hen dus gewoon zelf! Elke woensdag, via de live studentenchat op Facebook!