Thomas More opent Creativity Gym

Op 7 september opent de Thomas More-hogeschool op Campus Kruidtuin in Mechelen de Creativity Gym: géén fitness, wel een creatieve ontmoetingsplaats waar je aan de slag kunt met IT en multimedia. De Creativity Gym wordt de thuisbasis van de opleidingen Webdevelopment en  Multimedia Design, maar staat ook open voor scholen, organisaties en bedrijven die workshops, brainstorms, netwerkevents of hackatons willen organiseren. De ruimte leent zich ook perfect tot sexy co-working space. Niemand minder dan burgemeester van Mechelen Bart Somers en internetexperte Clo Willaerts knippen zaterdag het openingslint.

Het idee van de Creativity Gym is ontsproten aan het brein van 3 docenten. Zij staken tijdens de zomervakantie samen met  hun studenten de handen uit de mouwen en bouwden een oude turnzaal eigenhandig om tot creatieve hub: “De hogeschool gaf ons een budget en verder kregen we carte blanche”, zegt Joris Hens. “Uren zaten we op tablet en PC zelf tafels te tekenen, verlichting te bedenken, kringloopmeubels te zoeken. Die ideeën deelden we met onze studenten op een gesloten Facebookgroep. De beste en soms gekste voorstellen haalden het. We zijn bijzonder fier op het resultaat.” De creativiteit spat dan ook van de muren: een evenwichtsbalk als toog, een retro springbok als spreekgestoelte, sportramen die omgeturnd werden tot een LED-wall, een reuze graffiti op de muur en een binnen-buitenzone met kunstgras en parasols. 

Digitale & multimediale koploper

Voor Thomas More is de Creativity Gym een statement: de hogeschool wil koploper worden op het vlak van digitalisering en multimedia. “Mechelen is onlangs uitgeroepen tot Digitaalste Stad van Vlaanderen, en is ook zeer vooruitstrevend op vlak van multimedia. Dat voorbeeld willen wij volgen”, zegt algemeen directeur Machteld Verbruggen. “De komende 2 jaar investeren we 2 miljoen euro in ICT op onze campussen in Mechelen. Bovendien zetten we extra in op digitale skills in àl onze opleidingen: in ICT en business, maar ook in Communicatie, de Lerarenopleiding en in Verpleegkunde.”

CoderDojo met Bart Somers en Clo Willaerts

Ter gelegenheid van de opening vindt er een CoderDojo plaats, waarbij 30 jongeren tussen 7 en 18 jaar in clubverband leren programmeren, apps en games ontwikkelen, en websites bouwen. CoderDojoBelgium - de non-profitbeweging die op vrijwillige basis Dojo’s opzet – heeft 5 studenten en docenten van Thomas More gecoacht om de begeleiding mee op zich te nemen. Burgemeester van Mechelen Bart Somers en Clo Willaerts designen en coderen mee.

 
  Persuitnodiging

  U bent van harte uitgenodigd op de feestelijke opening van de Creativity Gym op zaterdag 7  september 2013     om 12 uur op Thomas More-hogeschool, Campus Kruidtuin, Lange Ridderstraat  44, 2800 Mechelen.

  Het programma ziet er als volgt uit:

  10 – 12 uur       CoderDojo (volzet)

  12 uur                Verwelkoming door Machteld Verbruggen, algemeen directeur Thomas More

  12.05 uur          Officiële opening door Bart Somers, burgemeester van Mechelen 

  12.15 uur          Show-and-tell onder leiding van Clo Willaerts, internetexperte

  Kinderen en jongeren tonen/vertellen wat ze gemaakt hebben in de CoderDojo. Clo modereert en
  becommentarieert, en deel tips & tricks over online security en virtual coolness

  12.45 uur          Pizza & drinks

Recente berichten

Persbericht20.09.2017

Student Lift-Off | Mechelse studenten zetten het nieuwe academiejaar feestelijk in

Persbericht20.09.2017

Studenten verkennen Vorselaar op bierfiets

Persbericht18.09.2017

Nieuw lerarentraject SLO@school uit de startblokken

Persbericht19.09.2017

Basecamp op Camping Geel

Persbericht18.09.2017

Graduaatsopleidingen Campus De Nayer nemen vliegende start

 • Contact

  Martine Taeymans
  Directeur Marketing en Communicatie
  Tel.: +32 476 48 50 74

  Volg The Creativity Gym op Twitter (@GymWithUs) en Facebook.

 • Datum

  05 september 2013