Thomas More herschikt onderwijsaanbod

Vanaf het academiejaar 2017/2018 herschikt de Thomas More-hogeschool het onderwijsaanbod in de Kempen. De businessopleidingen worden samengebracht op de campus in Geel. Turnhout profileert zich als ‘Campus in beweging’ met opleidingen in Gezondheidszorg, Onderwijs en Sport. De herschikking versterkt de synergie tussen de opleidingen op beide campussen en de studenten krijgen meer keuzemogelijkheden.

Complete businessunit in Geel

Bedrijfsmanagement

 • Accountancy-Fiscaliteit
 • Business en Ondernemen
 • Financie- en Verzekeringswezen
 • Logistiek Management
 • Marketing
 • Rechtspraktijk
 • Winkel- en Retailmanagement

Office Management

 • Communicatie en Creatie
 • Events en Creatie 
 • Medical management assistant 
 • Talen en Communicatie 
 • Talen en Vertalen

De businessopleidingen van Thomas More in de Kempen zijn trajecten van twee driejarige professionele opleidingen, Bachelor in Bedrijfsmanagement en Bachelor in Office Management. Elke student volgt een gemeenschappelijk basispakket en kiest daarnaast voor de specialisatie die hem ligt. De studenten Bedrijfsmanagement hebben de keuze uit acht verschillende richtingen. De studenten Office Management uit vijf.

Winkel- en Retailmanagement (Bedrijfsmanagement), Events & Creatie en Medical Management Assistant (beide van Office Management), verhuizen in september 2017 naar Geel. Sport- en Cultuurmanagement (Bedrijfsmanagement), goed voor ongeveer 115 studenten blijft in Turnhout. Men verwacht dat de businessunit in Geel tijdens het academiejaar 2017/2018 ongeveer 800 studenten zal tellen.

De concentratie van de businessopleidingen in Geel levert de studenten een reeks voordelen op. Het aantal keuzepakketten in en over de trajecten heen stijgt, waardoor de studenten de inhoud van hun opleiding nog meer zelf kunnen vormgeven. Allemaal samen onder één dak leidt tot meer synergiën en kruisbestuiving. Studenten van verschillende trajecten kunnen gemakkelijker samen aan grotere projecten werken en mekaar daarbij versterken.

Turnhout, Campus in beweging

De Turnhoutse campus van Thomas More boomt door het grote succes van de nieuwe opleiding Sport en Bewegen (281 studenten in de twee eerste jaren), maar het is meer dan een sportcampus. En dat wil de hogeschool ook duidelijk maken. Turnhout is een echte ‘Campus in beweging’ met dynamische opleidingen in Gezondheidzorg, Onderwijs en Sport. Zij houden voortdurend de vinger aan de pols om mee te evolueren en te innoveren.

De opleidingen vullen elkaar prima aan. Sporten en bewegen is immers essentieel in de preventieve gezondheidszorg, en voorlichting en coaching staan centraal in alle Turnhoutse opleidingen, zeker in de onderwijsopleidingen. Met de ‘klassiekers’ Leraar Lager Onderwijs, Verpleegkunde en Vroedkunde, en met drie sportgerelateerde opleidingen (Sport- en Cultuurmanagement, Leraar Lichamelijke Opvoeding-Bewegingsrecreatie en Sport en Bewegen) heeft Turnhout een aantrekkelijk aanbod in het hoger onderwijs dat haar reputatie als onderwijs- en zorgstad eer aan doet.
 
Voor Turnhout rekent Thomas More op ongeveer 1.600 studenten in het academiejaar 2017/2018.

Opleidingen in Turnhout

Sport- en Cultuurmanagement (Bedrijfsmanagement)
Sport en Bewegen
Leraar Secundair Onderwijs - Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie
Leraar Lager Onderwijs
Verpleegkunde
Vroedkunde

Recente berichten

Persbericht21.11.2017

Studenten Vroedkunde verwelkomen Victoria, haar baby Emma-Charlotte én de trotse peter Walter Grootaers

Persbericht21.11.2017

Studenten Vroedkunde verwelkomen Freya en haar baby Thomas

Persbericht10.11.2017

Blik op de toekomst ... en de diverse beroepsmogelijkheden voor verpleegkundigen

Persbericht09.11.2017

Mechelse designstoel eert dichter uit Wales, honderd jaar na diens dood in Flanders Fields

Nieuws26.10.2017

Aangepaste openingsuren tijdens de lesvrije week

 • Contact

  Els Van Weert, regiodirecteur Kempen | 0477 26 62 40

 • Datum

  30 januari 2017

 • Locatie

  Thomas More, Campus Geel en Campus Turnhout