Junior University College | Verpleegkunde

Wil je proeven van de opleiding Verpleegkunde? Schrijf je dan in voor het Junior University College!

Voedings- en dieetleer (semester 1)

De voedingsleer bestudeert de voeding vanuit de fysiologie, m.a.w. van de gezonde mens. De dieetleer bestudeert de voeding vanuit de pathofysiologie m.a.w. de dieetleer bestudeert de voeding van de zieke mens. De verschillende diëten (natriumbeperkt, energiebeperkt, ...) passeren de revue.

De verworven kennis is onontbeerlijk voor een gefundeerd voeding- en dieetadvies en voor een goed begrip van de relatie voeding en preventie van welvaartsaandoeningen en dieet en patho-fysiologie. Via de cursus maakt de toekomstige verpleegkundige zich de technische taal eigen om te communiceren met andere disciplines en leert tevens de wetenschappelijke voeding- en dieetkennis binnen het bereik van de patiënt te brengen.

Tijdstip

Dinsdag- en/of donderdagavond tussen 18u30 en 21u45 (18u30-20u en 20u15- 21u45). Soms is het 3u hetzelfde vak, soms maar een halve avond.

Locatie

Mechelen, Campus De Vest

Interesse?

Vraag je motiveringsgesprek aan bij Lieven Dries.

Inleiding in de psychologie (semester 2)

Tijdens deze lessen verwerf je inzicht in menselijk gedrag vanuit de resultaten van onderzoek binnen de psychologie met betrekking tot waarneming, geheugen, leerprocessen, emotie en motivatie.

Tijdstip

Op dinsdag- en/of donderdagavond van 18u30 tot 21u45.

Locatie

Campus De Vest, Mechelen.

Interesse?

Vraag je motiveringsgesprek aan bij Let Dillen.