Junior University College | Leraar Secundair Onderwijs

Wil je proeven van de opleiding Leraar Secundair Onderwijs? Schrijf je dan in voor het Junior University College!

Brede basiszorg

In ‘Brede basiszorg’ draai je de puber binnenstebuiten. Je ontdekt waarom een puber soms impulsief is, waarom ouders ‘least wanted’ zijn, waarom het lijkt alsof hij op de eerste plaats aan zichzelf denkt. Het vak geeft een toekomstige leraar secundair onderwijs een kader om deze puber te begrijpen en met hem aan de slag te gaan in de schoolcontext. Binnen adolescentiepsychologie worden de lichamelijke, emotionele, cognitieve, morele, sociale en seksuele ontwikkeling bekeken. Daarnaast komen ook enkele communicatievaardigheden aan bod die in de omgang met (puberende) leerlingen en klasgroepen onmisbaar zijn: actief luisteren, feedback geven, groepsdynamische vaardigheden en klasmanagement. De lessen zijn interactief en worden in groepen van ongeveer 30 studenten gegeven.

Locatie

Campus Kruidtuin, Mechelen.

Interesse?

Vraag je motiveringsgesprek aan bij Els Durt

Mediawijsheid

De elementen die aan bod komen in deze lessen Mediawijsheid zijn vooral ondersteunend voor de gehele opleiding met als doel ICT een geïntegreerde plaats in de klaspraktijk te geven.

Er is aandacht voor de persoonlijke laptop/computer van de student: waar op te letten bij aankoop van een toestel, installatie van software, best practices voor bestandsbeheer, ....

Vervolgens ook voor belangrijke persoonlijke vaardigheden zoals het correct gebruik van tekstverwerking en rekenblad. Hier is niet alleen het eindproduct (correct, zoals gevraagd, …), maar ook het proces (hoe bereiken we dit eindproduct zo eenvoudig/snel/efficiënt mogelijk) van belang.

Daarnaast is er een uitgebreid luik multimedia: werken met video, audio en foto's. Dit wordt gekoppeld aan presentatietechnieken en het gebruik van het digibord.

Nadien bekijken we vanuit de leerlijn Informatievaardigheden de praktische kant van het zoeken naar informatie.

Locatie

Campus Vorselaar, lokaal D106

Interesse?

Vraag je motiveringsgesprek aan bij opleidingsmanager Stefan Haesen of bel hem voor meer informatie op 0495 61 48 39.